Financiële administratie uitbesteden

Met het ZZPrimary pakket van SaemenWerken kunnen ZZP’ers eenvoudig hun volledige financiële administratie uitbesteden. Hiermee profiteer je van de volgende voordelen:

Financiële administratie (zelf doen of in service)

Als ondernemer komt er veel kijken op het gebied van financiële administratie. Je bent verplicht om de administratie bij te houden en moet voldoen aan allerlei wetten en regels. Niet alleen voor de Belastingdienst is dit van belang, ook voor jezelf. Je wilt inzicht hebben in alle inkomsten en uitgaven om zo een goed overzicht te creëren van de financiële positie van het bedrijf. Welke facturen staan nog open? Wat zijn mijn uitgaven en inkomsten? Wat is fiscaal aftrekbaar?

SaemenWerken helpt je bij de financiële administratie en maakt hiervoor gebruik van AFAS Online, het boekhoudprogramma waar wij mee werken. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid van dit programma ben je in staat de administratie zelf bij te houden. Natuurlijk kan je het ook deels of in zijn geheel aan ons overlaten. Dankzij AFAS Online kunnen wij de boekhouding snel en efficiënt voor jou uitvoeren, waarbij je zelf nog steeds continu inzicht hebt in jouw eigen financiële administratie.

Je bepaalt zelf in hoeverre je de financiële administratie uit handen geeft. Zo past het ZZPrimary pakket bij iedereen en is het precies zoals jij het wilt.

Online inzage

Of je nu zelf de boekhouding uitvoert of het uitbesteedt aan SaemenWerken, je hebt continu inzicht in je eigen financiële administratie. En dat is het fijne van online boekhouding: vanaf iedere willekeurige locatie inzicht hebben in jouw cijfers.

Heb je vragen over het systeem of kan je wel wat advies gebruiken? Wij kunnen gemakkelijk met je meekijken, waar je ook bent. Nog een voordeel van online boekhouden!

Document koppeling

Om eenvoudig en snel betalingsgegevens terug te vinden zorgen wij dat alle inkoop- en verkoopfacturen worden gekoppeld aan je financiële mutaties. Jij maakt een scan van de factuur. Wij regelen de rest.

Document uitwisseling

Voor het aanleveren van documenten maak je gebruik van jouw eigen Dropbox directory. Alle documenten gebundeld op één locatie. Met een duidelijke mappenstructuur, online locatie én dagelijkse back-ups zijn jouw documenten altijd en overal eenvoudig terug te vinden.

Proactief crediteuren- en debiteurenbeheer

Doordat er continu inzage is in de financiële administratie zijn we in staat proactief facturen te beheren en controleren. SaemenWerken zorgt dat facturen op tijd worden betaald, door jouzelf en door klanten. Wij leveren betaalbestanden aan en versturen betalingsherinneringen en aanmaningen zoals jij het wilt.

Urenregistratie

Als zelfstandig ondernemer kan je gebruik maken van verschillende fiscale voordelen, zoals de startersaftrek en zelfstandigenaftrek. Een van de eisen hiervoor is dat je voldoet aan het urencriterium van 1225 uur. Besteed jij in een jaar minder dan 1225 uur (ongeveer 24 uur per week) aan je onderneming? Dan heb je geen recht op deze fiscale voordelen. Om aan te tonen of je aan dit urencriterium voldoet zal je dus je uren goed bij moeten houden. De Belastingdienst kan namelijk vragen om een urenadministratie.

Daarnaast is het bijhouden van uren ook van belang wanneer je met een klant een uurtarief hebt afgesproken. Je moet al je uren wel kunnen verantwoorden en dat doe je door middel van je urenregistratie.

Als laatste is een urenregistratie natuurlijk ook goed voor jezelf. Je hebt zo een duidelijk beeld van de tijd die je in projecten stopt, hoe lang je met specifieke taken bezig bent en in hoeverre de werkzaamheden winstgevend zijn.

Met het ZZPrimary pakket van SaemenWerken kan je altijd en overal je eigen uren boeken en inzien, inclusief verlof- en verzuimregistratie.

Verkoopfacturatie

Het maken en versturen van facturen doe je eenvoudig zelf. Maak een eigen factuur lay-out aan en verstuur ze op het door jou gekozen moment. Je kunt ervoor kiezen om het zelf te doen of in service door ons te laten doen.

Een factuur is als een visitekaartje voor jouw bedrijf. Daarom wil je dat de factuur er professioneel uitziet en past bij jouw huisstijl. Door een factuur lay-out aan te maken zien alle facturen er hetzelfde uit. Gebruik de juiste kleuren, het juiste lettertype en plaats het logo en andere elementen op een logische plek. Wij denken graag met je mee.

Centrale inkoop

Profiteer van het gemak en de kortingen op o.a. promotie- en kantoorartikelen, hard- en software, (mobiele) telefonie en internet.

Kortings- en collectiviteitsregelingen

Vanwege ons uitgebreide netwerk en de kracht van ons collectief profiteer je als ondernemer van het gemak en interessante kortingen op o.a.:

  • verzekeringen en pensioenen
  • accountant voor jaarcijfers en IB-aangifte
  • incassobureau en gerechtsdeurwaarder
  • leaseauto’s en brandstofpassen
  • juridische zaken en contractmanagement
  • webhosting, domeinregistratie en mailaccounts
  • terugvordering buitenlandse BTW
  • ondersteuning bij organiseren van workshops en seminars

Online archief

Eén online locatie voor al je documenten en gegevens. Beheers alle communicatie- en informatiestromen binnen je organisatie. Overal en voor iedereen de actuele informatie beschikbaar. Je bepaalt zelf wie toegang heeft tot welke informatie.

Kennisbank

In onze kennisbank vind je o.a. voorbeeldcontracten en andere handige sjablonen. Zo helpen wij jou graag op weg als startende ondernemer. Waarom moeilijk doen als het Saemen kan?

Netwerken

Profiteer van het uitgebreide netwerk van SaemenWerken. Kom naar door ons georganiseerde bijeenkomsten en leer in korte tijd veel nieuwe mensen kennen.

Afas Pocket

Maak gebruik van de mobiele applicatie van AFAS Online: AFAS Pocket. De software van AFAS in je broekzak. Handel eenvoudig je taken af en krijg snel een duidelijk overzicht van openstaande acties en werkzaamheden. Hou je urenregistratie bij via je telefoon en dien eenvoudig declaraties in.

Speciale hulp voor startende ondernemers

Want je kunt maar één keer goed beginnen.

Helpdesk

Wij heten niet voor niets SaemenWerken. Ons doel is jou als ondernemer te ondersteunen en faciliteren met de financiële administratie zodat jij kan doen waar je goed in bent: ondernemen. Aarzel daarom ook niet om contact op te nemen met onze helpdesk. Je mag ons onbeperkt vragen stellen per e-mail en wij doen ons uiterste best om al jouw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Want we doen het Saemen.

Saemen Basistraining

10% bonus bij aanbrengen nieuwe deelnemers

Zorg jij voor een nieuwe deelnemer aan het ZZPrimary pakket van SaemenWerken? Dan ontvang jij van ons 10% korting op het maandelijkse abonnementsbedrag voor iedere nieuwe aangemelde deelnemer, zonder limiet. Spread the word!

Voordelig extra account

Een extra account binnen het ZZPrimary pakket kost je slechts € 35,00 per maand in plaats van € 95,00.